Čeština‎English

FOTO: Účast na workshopech se špičkovými šéfkuchaři i řada ocenění. Tím se letos mohou pochlubit studenti ze SOU u Krbu

Článek - iKAP 16.12.2022 Markéta Brücknerová Archivovaný článek

Letošní rok byl pro SOU gastronomie U Krbu další z řady úspěšných. Studenti měli možnost zúčastnit se celé řady specializovaných workshopů, kroužků i soutěží. „Letos mají naši studenti velký úspěch na soutěžích i díky kroužkům, které se zaměřují na soutěžní pokrmy a moderní trendy v gastronomii,“ říká Dušan Metelka, učitel odborného výcviku ze Středního odborného učiliště gastronomie U Krbu.

Vybraní studenti se začátkem prosince zúčastnili také zcela unikátního Workshopu na téma: Drůbež, jak s ní pracovat a jaké pokrmy lze vytvořit pod vedením Jana Horáka, vynikajícího šéfkuchaře a zároveň trenéra Českého Juniorského národního týmu. Workshop probíhal v prostorách školy uvnitř prvního pražského gastronomického hnízda. Za pomocí špičkového vybavení si žáci vyzkoušeli přípravu divokého holuba, perličky či křepelky. Celé menu najdete níže.


Menu:

Konfitované holubí stehno v amarantu, paté z jater, sorbet z višně, omáčka Vin cotto
Plněná křepelka salssiciou s guanciele a piniemi. Pyré z černého kořene a tuřínu, estragonová omáčka
Perlička s pšeničným rizotem, ovčím jogurtem, shimej houby
Kachna s pyré z batátů, šnečí játra, hruškový gel, kumquat

Významné úspěchy studentů SOU U Krbu:

Rio Mare – Svačinka roku
I. místo – Šárka Pavlová

Český Kapr 2022
II. místo – Martin Hanzlík
III. místo – Šárka Pavlová

Lázeňský pohárek 2022
II. místo – Lenka Kašparová
III. místo – Karolína Zimová

Zobrazit články autora

Markéta Brücknerová

Sledovat
Sleduje: 0
X

Sledovat

E-mail: *
16.12.2022 Markéta Brücknerová Archivovaný článek
Zobrazit Skrýt

Komentáře k článku (0)

Napsat komentář

Napsat komentář